www.cnfms.ro foloseşte cookie-uri cu scopul de a oferi vizitatorilor o experiență mai bună de navigare. Prin continuarea vizitei pe acest website, esti de acord cu utilizarea cookie-urilor. Vezi detalii.

Au început înscrierile la Conferința Națională de Farmacoeconomie și Management Sanitar, Ediția a VIII-a (14-16 Octombrie 2021)

Conferința Națională de Farmacoeconomie și Management Sanitar

Conferința Națională de Farmacoeconomie și Management Sanitar a ajuns la cea de-a VIII-a ediție, fiind organizată în perioada 14-16 Octombrie 2021 la Hotel Piatra Mare, Poiana Brașov și online, reușind în acești ani să mobilizeze și să coaguleze principalii actori din sistemul sanitar, facilitând dialogul între părți.
Temele principale abordate la editia a VIII-a CNFMS 2021:
  • Curs preconferință: HTA a dispozitivelor medicale – Zoltán KALÓ, Profesor în Economie Sanitară, Universitatea Semmelweis din Budapesta / Syreon Research Institute
  • Îmbunătățirea accesului populației la medicamente
  • Reziliența sistemului de sănătate, cu focus pe producția locală de medicamente
  • Stabilirea prețurilor la medicamente în țările cu venituri mici și medii
  • Reforma mecanismelor de plată a serviciilor de sănătate bazate pe costurile reale ale serviciilor de sănătate
  • Reorganizarea sistemului de sănătate bazat pe nevoia de servicii de sănătate a populației
  • Impactul COVID-19 asupra serviciilor de sănătate în Europa Centrală și de Est: invitat special Prof. Zoltán VOKÓ, Profesor în Epidemiologie, Universitatea Semmelweis din Budapesta
  • Modernizarea infrastructurii din sănătate: oportunități de finanțare, aspecte tehnice și strategice
  • Cercetarea aplicată în domeniul farmacoeconomiei și al managementului sanitar din România
Evenimentul este organizat de către UMFST “George Emil Palade” din Târgu Mureș – Centrul de Cercetare pentru Politici de Sănătate și Management, Universitatea Sapientia și Asociația SURYAM, managementul evenimentului fiind asigurat de către Health Events.
Parteneri profesionali: ISPOR Romania – Societatea Română de Farmacoeconomie.
Parteneri instituționali: Casa Națională de Asigurări de Sănătate, Școala Națională de Sănătate Publică, Management și Perfecționare în Domeniul Sanitar București.
Parteneri media: Revista Health si Conferinte.ro
La eveniment participa peste 500 de directori din unități spitalicești și clinici medicale, reprezentanții instituțiilor implicate în elaborarea și implementarea politicilor de sănătate (CNAS, MS, ANMDM, etc.), companii producătoare și distribuitoare de medicamente, dispozitive și aparatură medicală, cadre didactice de la Universitățile de Medicină și Farmacie. Participarea națională și internațională a unor personalități importante din domeniu transformă această conferință într-un important eveniment și schimb de experiență, oferind posibilitatea comunicării cu reprezentanți ai celor mai importante instituții și companii din domeniul sanitar.
“Ediția a 8-a a Conferinței Naționale de Farmacoeconomie și Management Sanitar revine la formatul clasic, dar și on-line, pentru a facilita o largă participare, conținând un program diversificat, adaptat la nevoile și problemele actuale ale sistemului de sănătate din România, fără a omite noutățile și realizările științifice și tehnologice, inclusiv informatice din sănătate.
Perioada pandemiei din 2020-2021 ne-a arătat, că sistemul sanitar poate consuma resurse financiare și umane enorme, fără a avea beneficii proporționale, în lipsa unor strategii și implementări adecvate.
În nevoia de adaptare la schimbare a structurii și a capacității de management , factorul de timp a devenit o urgență, ținând cont de fluxurile financiare mari și de indicatorii care arată din ce în ce mai rău.
Informatizarea sistemului și-a arătat deja utilitatea în reacția rapidă, în monitorizare, dar și în utilizarea mai eficientă a resurselor. Necesitățile și oportunitățile de finanțare a sistemului sunt printre subiectele care vor fi abordate la noua ediție a CNFMS, pe lângă subiectele dezvoltării infrastructurii, a rezilienței și capacităților locale de producție în domeniul farmaceutic.
Proiectele de reformă, unele deja în desfășurare, vor fi pe larg prezentate și discutate, deoarece pe baza acestora se vor elabora noile măsuri și reguli de finanțare a serviciilor de sănătate.
Invitații din străinătate vor aborda subiecte de importanță regională dar și cele mai noi metode și tehnologii care pot fi utilizate în sănătate, pentru a oferi cele mai bune- și cost eficiente servicii medicale pentru populație. Nu vor lipsi prezentările despre proiecte de succes din spitale, care pot reprezenta un exemplu de urmat pentru alte unități sanitare.
În continuare CNFMS dorește să contribuie la creșterea capacității administrative a sistemului sanitar prin diseminarea cunoștințelor, cum ar fi cursul preconferință, prin analizele și prezentările realizate de către experți, dar și prin asigurarea cadrului pentru dezbateri profesionale și științifice în domeniul farmacoeconomiei și managementului sanitar.
Constituie în continuare un obiectiv al nostru mobilizarea și coagularea cadrelor didactice și doctoranzilor din sfera farmacoeconomiei, managementului sanitar și sănătății publice.
Pentru a facilita prezența specialiștilor din instituțiile publice și de învățământ, CNFMS va oferi posibilitatea participării gratuite pentru experții implicați în elaborarea și implementarea politicilor de sănătate, contribuind astfel la dezvoltarea lor profesională.”, a declarat dr. László Lorenzovici, Președinte CNFMS 2021
Conferința CNFMS 2021 este in curs de creditare de catre Colegiul Farmaciștilor din România (CFR), Colegiul Medicilor din Romania (CMR), Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS) si Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

gazduire wordpress gazduire magazin online gazduire web wordpress gazduire domeniu gazduire site gazduire web web hosting gazduire web romania hosting romania domenii web inregistrare domenii server vps servere vps gazduire vps reseller gazduire web