www.cnfms.ro foloseşte cookie-uri cu scopul de a oferi vizitatorilor o experiență mai bună de navigare. Prin continuarea vizitei pe acest website, esti de acord cu utilizarea cookie-urilor. Vezi detalii.

CNFMS 2022 – Eveniment de referință care contribuie semnificativ la dezvoltarea sistemului sanitar românesc

Conferința Națională de Farmacoeconomie și Management Sanitar

Cea de-a IX-a ediție a Conferinței Naționale de Farmacoeconomie și Management Sanitar s-a desfășurat în sistem hibrid, atât online cât și în sală, în perioada 6-8 Octombrie 2022. Față de edițiile anterioare, CNFMS 2022 s-a remarcat printr-o accesibilitate mărită, peste 420 de persoane reprezentative pentru sistemul sanitar participând la lucrările conferinței. Obiectivul principal al acestei ediții a fost continuarea deschiderii către sistemele de sănătate din țările Europei Centrale și de Est, astfel invitați de marcă, au prezentat succesele dar și eșecurile țărilor din regiune în domeniul organizării și reglementării din sănătate. CNFMS și-a păstrat rolul de mediator pentru dezbateri profesionale și dialog între stakeholderii din sănătate.

Următoarea ediție va avea loc în 12-14 Octombrie 2023, organizatorii urmând a anuța detaliile la începutul anului viitor. Fiecare persoana inscrisa la ediția din acest an a primit un atestat, cu condiția participării la sesiunile conferinței. Conferința CNFMS 2022 a fost creditată cu 32 credite EFC de către Colegiul Farmaciștilor din România (CFR) și 15 credite de educație continuă de către Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS).

CNFMS 2022 și-a propus să contribuie și la creșterea capacității administrative a sistemului sanitar prin diseminarea cunoștințelor, prin analizele și prezentările realizate de către experți, dar și prin asigurarea cadrului pentru dezbateri profesionale și științifice în domeniul farmacoeconomiei și al managementului sanitar.

Pentru a facilita prezența specialiștilor din instituțiile publice și de învățământ, CNFMS a oferit peste 20 de BURSE și astfel a acordat posibilitatea participării gratuite pentru experții implicați în elaborarea și implementarea politicilor de sănătate, contribuind astfel la dezvoltarea lor profesională.

Evenimentul a fost organizat de către UMFST “George Emil Palade” din Târgu Mureș – Centrul de Cercetare pentru Politici de Sănătate și Managementși Asociația SURYAM, managementul evenimentului fiind asigurat de către Health Events. Parteneri profesionali: ISPOR Romania – Societatea Română de Farmacoeconomie. Parteneri instituționali: Casa Națională de Asigurări de Sănătate, Școala Națională de Sănătate Publică, Management și Perfecționare în Domeniul Sanitar București.  Parteneri media: Revista Health si Conferinte.ro

” Ediția a 9-a a Conferinței Naționale de Farmacoeconomie și Management Sanitar se va desfășura din nou în format clasic, opțiunea prezentărilor on-line fiind utilizată doar în situații speciale. Pentru ediția actuală am propus un program diversificat și ambițios care dorește să ofere răspuns la cele mai importante întrebări care apar continuu în sistemul nostru de sănătate în urma surprizelor oferite de mediul extern: pandemie, război, criză economică, hiperinflație … Țările UE și implicit țările din regiunea ECE sunt expuse unor șocuri externe, cum ar fi pandemia Covid-19, consecințele războiului, criza economică, hiperinflație, migrația personalului medical, scădere demografică …, iar sistemele de sănătate trebuie să facă față tuturor acestor provocări. Pe lângă această listă lungă de amenințări, țările din regiune mai au o problemă majoră: sistemul lor de sănătate trebuie să recupereze decalajul semnificativ față de țările dezvoltate a sistemului de sănătate: infrastructură, dotare, finanțare și, nu în ultimul rând, capacitate administrativă și management de sistem. România se confruntă cu probleme similare cu țările foste socialiste devenite membre UE, așteptările cetățenilor fiind mari și în continuă creștere, atât față de decidenți, cât și față de furnizorii de servicii de sănătate și corpul medical. Creșterea alocărilor financiare pentru sistemul de sănătate a fost mare, dar nevoile neacoperite parcă nu contenesc să scadă. Utilizarea eficientă a resurselor alocate poate a fost uitată pe plan secund, organizarea la nivel de sistem, dar și la nivel de furnizori, devenind din ce în ce mai importantă. Obiectivele acestei ediții a CNFMS sunt legate de problemele actuale ale sistemului de sănătate, care se confruntă cu provocări din ce în ce mai multe, mari și variate. CNFMS dorește să fie în continuare un forum de discuții profesionale despre problemele sistemului de sănătate, soluțiile posibile la acestea, CNFMS își asumă rolul de mediator pentru dezbateri profesionale și dialog între stakeholderii din sănătate. CNFMS dorește să contribuie la creșterea capacității administrative a sistemului sanitar prin diseminarea cunoștințelor prin cursuri, analize și prezentări realizate de către experți, să asigure cadrul pentru dezbateri profesionale și științifice în domeniul farmacoeconomiei și managementului sanitar. Obiectivul nostru este și mobilizarea și coagularea cadrelor didactice și doctoranzilor din sfera farmacoeconomiei, managementului sanitar și sănătății publice. Pentru a facilita prezența specialiștilor din instituțiile publice și de învățământ, CNFMS va oferi posibilitatea participării gratuite a specialiștilor din instituțiile publice centrale implicați în elaborarea și implementarea politicilor de sănătate, contribuind astfel la dezvoltarea lor profesională.”, a declarat dr. László Lorenzovici, Președinte CNFMS 2022.

Mulțumim partenerilor acestei ediții care au făcut posibilă organizarea CNFMS2022: NOVARTIS, ABBVIE, CSL VIFOR, MSD, INFOWORLD, JANSSEN, ALLIANCE HEALTHCARE, BRISTOL MYERS SQUIBB, TAKEDA, SANOFI, GILEAD, APMGR, IQVIA, IPSEN, UCB, ARPIM, AMGEN, SERVIER, ASTRAZENECA, ORTOPROFIL, ROCHE, BOEHRINGER INGELHEIM, ASTELLAS, KAPAMED, DIGISIGN, SETRIO, SANDOZ, COGVIO, MEDICODE, HOSPITAL CONSULTING, SYREON ROMANIA, NEOPRIVACY si FARMACIA SOCIALA. 

Programul diversificat și ambițios din acest an a venit în întâmpinarea așteptărilor celor care au participat și au apreciat edițiile anterioare, printre speakerii acestei ediții regăsind pe ZOLTÁN KALÓ, PROF. DR. ALEXANDRU RAFILA, DR. ANDREI BACIU, PROF. DR. FARM. ROBERT ANCUCEANU, ADELA COJAN, OANA INGRID MOCANU, MARCIN CZECH, LAURENȚIU MIHAI, LÁSZLÓ LORENZOVICI, CONF. DR. FLORIN BUICU, PROF. DR. SORIN PAVELIU, IULIAN TRANDAFIR, SIMONA COCOȘ, ADRIAN POPA, PAVEL SVÍTIL, DR. ADRIAN PANĂ, IOANA BIANCHI, PROF. DR. HABIL. ADINA TURCU-ȘTIOLICĂ, DR. PAUL RADU, DR. NONA DELIA CHIRIAC, ȘTEFAN STRILCIUC,  PROF. DR. DAFIN MUREȘANU, MARIUS DUMITRESCU,  DORICA DAN, GYÖRGY FRUNDA, SILVIU LUNGU, PROF. DR. DANIEL CORIU, SORIN UNGUREANU, DR. ADRIAN MARINESCU, ANDREEA IOANA ILIE, SIMONA POPESCU-ZANFIR, MIRCEA STOIAN, VASILE COSMIN NICULA, CLAUDIA BOGHICEVICI, MARIUS ȘOIOM, GHEORGHE CARP, DR. DANA BURDUJA, PROF. DR. CRISTIAN VLĂDESCU, DR. ADINA GEANĂ, DR. BOGDAN CRISTIAN PANĂ, BOGDAN MUNTEANU, AMALIA DUȚĂ, MIHAI BĂDESCU, DR. EVELYN CRISTESCU, LÁSZLÓ BÁBA, DR. POPESCU RALUCA.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

gazduire wordpress gazduire magazin online gazduire web wordpress gazduire domeniu gazduire site gazduire web web hosting gazduire web romania hosting romania domenii web inregistrare domenii server vps servere vps gazduire vps reseller gazduire web