www.cnfms.ro foloseşte cookie-uri cu scopul de a oferi vizitatorilor o experiență mai bună de navigare. Prin continuarea vizitei pe acest website, esti de acord cu utilizarea cookie-urilor. Vezi detalii.

CNFMS 2023 – Eveniment de referință care contribuie semnificativ la dezvoltarea sistemului sanitar românesc

Conferința Națională de Farmacoeconomie și Management Sanitar

 

Cea de-a X-a ediție a Conferinței Naționale de Farmacoeconomie și Management Sanitar s-a desfășurat în perioada 19-22 Octombrie 2023. Față de edițiile anterioare, CNFMS 2023 s-a remarcat printr-un interes ridicat pentru participarea in sala, peste 300 de persoane reprezentative pentru sistemul sanitar participând la lucrările conferinței. Obiectivul principal al acestei ediții a fost continuarea deschiderii către sistemele de sănătate din țările Europei Centrale și de Est, astfel invitați de marcă, au prezentat succesele dar și eșecurile țărilor din regiune în domeniul organizării și reglementării din sănătate. CNFMS și-a păstrat rolul de mediator pentru dezbateri profesionale și dialog între stakeholderii din sănătate.

Următoarea ediție va avea loc în 17-20 Octombrie 2024, organizatorii urmând a anuța detaliile la începutul anului viitor. Fiecare persoana inscrisa la ediția din acest an a primit un atestat, cu condiția participării la sesiunile conferinței. Conferința CNFMS 2023 a fost creditată cu 32 credite EFC de către Colegiul Farmaciștilor din România (CFR) și 15 credite de educație continuă de către Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS).

CNFMS 2023 și-a propus să contribuie și la creșterea capacității administrative a sistemului sanitar prin diseminarea cunoștințelor, prin analizele și prezentările realizate de către experți, dar și prin asigurarea cadrului pentru dezbateri profesionale și științifice în domeniul farmacoeconomiei și al managementului sanitar.

Pentru a facilita prezența specialiștilor din instituțiile publice și de învățământ, CNFMS2023 a oferit peste 20 de BURSE și astfel a acordat posibilitatea participării gratuite pentru experții implicați în elaborarea și implementarea politicilor de sănătate, contribuind astfel la dezvoltarea lor profesională.

Evenimentul a fost organizat de către UMFST “George Emil Palade” din Târgu Mureș – Disciplina de Sănătate Publică si Management și Asociația SURYAM, managementul evenimentului fiind asigurat de către Health Events (SURYAM SRL, SMARTFARM SRL). Partenerii CNMFMS2023 : ISPOR Romania – Societatea Română de Farmacoeconomie.

” În acești 10 ani CNFMS s-a consolidat și maturizat, interesul pentru eveniment a crescut constant, cea ce demonstrează încă o dată, dacă mai era nevoie, că diseminarea noutăților și cunoștințelor în farmacoeconomie și management sanitar e la fel de important ca și în diferite specialități ale științei medicale și că, pentru buna funcționare a sistemului de sănătate, pe lângă investiții în clădiri, în echipamente și în personal medical, este la fel de important să investim în capacitate administrativă, în strategie și politici de sănătate, în eficientizare și monitorizare. În ultimii ani economia țărilor UE și implicit și a României a fost expusă la mai multe șocuri: pandemie, scădere economică, război, criză energetică, inflație, deficit excesiv … la care am putea adăuga problemele continue cu resursele umane. Sistemele de sănătate nu au avut cum să nu fie afectate de acești factori externi și nici sistemul nostru de sănătate nu poate reprezenta o excepție. În ciuda acestor dificultăți, alocările financiare pentru sănătate au crescut consistent și urmează alte alocări importante pentru infrastructură. Totuși, încep să apară unele semne restrictive și nevoia de eficientizare și reorganizare a sectorului public / alocărilor publice a revenit pe agendă chiar zilele acestea. Numeroase proiecte care prevestesc schimbări în sistemul de sănătate sunt pe cale să fie finalizate sau chiar au fost demarate în această perioadă, astfel, ne putem aștepta la măsuri care vor genera schimbări și implicit necesitatea adaptării actorilor din sistem la noile realități. CNFMS este locul unde se analizează și se discută problemele trecutului, soluțiile și alternativele pentru viitor și este locul unde schimbul de experiență între decidenți, spitale, experți și furnizori poate contribui la formarea unei hărți a problemelor și a celor mai potrivite soluții pentru a accelera convergența sistemului nostru de sănătate în direcția celor din țările dezvoltate. În continuare, obiectivul nostru este mobilizarea cadrelor didactice, a experților și doctoranzilor din sfera farmacoeconomiei, managementului sanitar și sănătății publice. Pentru a facilita prezența specialiștilor din instituțiile publice și de învățământ, CNFMS a oferit și în acest an posibilitatea participării gratuite a specialiștilor din instituțiile publice centrale implicați în elaborarea și implementarea politicilor de sănătate, contribuind astfel la dezvoltarea lor profesională.”, a declarat dr. László Lorenzovici, Președinte CNFMS 2023.

Mulțumim partenerilor acestei ediții care au făcut posibilă organizarea CNFMS2023: MSD, CSL VIFOR, ROCHE, GILEAD, ASTRAZENECA, NOVARTIS, INFOWORLD, MERK, TAKEDA, BRISTOL MYERS SQUIBB, UCB, ABBVIE, APMGR, AMGEN, ELLI LILLY, ASTELLAS, SERVIER, VIATRIS, ARPIM, SOBI, IPSEN, BOEHRINGER INGELHEIM, PFIZER, SWIXX PHARMA, BD ROWA, REMEDIA, CYMED, SETRIO, MEDICODE, HOSPITAL CONSULTING, SYREON ROMANIA, DEMEDIA, DIGISIGN, NEOPRIVACY MANAGEMENT si FARMACIA SOCIALA. 

Programul diversificat și ambițios din acest an a venit în întâmpinarea așteptărilor celor care au participat și au apreciat edițiile anterioare, printre speakerii acestei ediții regăsind pe ZOLTÁN KALÓ, PROF. DR. ALEXANDRU RAFILA, ROK HREN, FLORIN LAZAROIU, MICHAL JACHIMOWICZ, ADRIAN-STELIAN DUMITRU, OANA MOCANU, GRZEGORZ BINOWSKI, LASZLO BABA, LASZLO LORENZOVICI, FELICIA COSTINESCU-CIULUI, MARIUS DUMITRESCU, PAUL RADU, IOANA BIANCHI, PROF. DR. ADINA TURCU-STIOLICA, MAGDALENA PATRULEASA, SANDOR SIMENFALVI, PROF. DR. CATALINA POIANA, ELENA CHITAN, ALINA TIMOTIN, ANGELA ANISIEI, ADRIAN PANA, ADRIAN MARIUS DOBRE, LAURENTIU MIHAI, VALENTIN FLORIN-CIOCAN, PROF. DR. LEONARD AZAMFIREI, DRAGOS IORGA, MARIUS-IONUT UNGUREANU, GREGORIANA TUDORAN, CONF.DR. FLORIN BUICU, POPESCU RALUCA GABRIELA, MUSAT ALINA ANTOANETA, VALENTIN FLORIN CIOCAN, CRISTIAN POPESCU, VALERIA HERDEA, ANAMARIA NITULESCU, RAZVAN VULCANESCU, ADRIAN PANA, ADINA GEOANA,  DANIEL IONITA, DRAGOS VINEREANU, DAFIN MURESANU, STEFAN STRILCIUC, GHEORGHE CARP, LUCIA DAIANA, EVELYN CRISTESCU. 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

gazduire wordpress gazduire magazin online gazduire web wordpress gazduire domeniu gazduire site gazduire web web hosting gazduire web romania hosting romania domenii web inregistrare domenii server vps servere vps gazduire vps reseller gazduire web