www.cnfms.ro foloseşte cookie-uri cu scopul de a oferi vizitatorilor o experiență mai bună de navigare. Prin continuarea vizitei pe acest website, esti de acord cu utilizarea cookie-urilor. Vezi detalii.

DESPRE CNFMS2024

Conferința Națională de Farmacoeconomie și Management Sanitar

Ediția a 11-a, aniversară a Conferinței Naționale de Farmacoeconomie și Management Sanitar se va desfășura în locația deja bine cunoscută din Poiana Brașov, în format clasic.

În acești 11 ani CNFMS s-a consolidat și maturizat, interesul pentru eveniment a crescut constant, cea ce demonstrează încă o dată, dacă mai era nevoie, că diseminarea noutăților și cunoștințelor în farmacoeconomie și management sanitar e la fel de important ca și în diferite specialități ale științei medicale și că, pentru buna funcționare a sistemului de sănătate, pe lângă investiții în clădiri, în echipamente și în personal medical, este la fel de important să investim în capacitate administrativă, în strategie și politici de sănătate, în eficientizare și monitorizare.

În ultimii ani economia țărilor UE și implicit și a României a fost expusă la mai multe șocuri: pandemie, scădere economică, război, criză energetică, inflație, deficit excesiv … la care am putea adăuga problemele continue cu resursele umane. Sistemele de sănătate nu au avut cum să nu fie afectate de acești factori externi și nici sistemul nostru de sănătate nu poate reprezenta o excepție.

În ciuda acestor dificultăți, alocările financiare pentru sănătate au crescut consistent și urmează alte alocări importante pentru infrastructură. Totuși, încep să apară unele semne restrictive și nevoia de eficientizare și reorganizare a sectorului public / alocărilor publice a revenit pe agendă chiar zilele acestea.

Numeroase proiecte care prevestesc schimbări în sistemul de sănătate sunt pe cale să fie finalizate sau chiar au fost demarate în această perioadă, astfel, ne putem aștepta la măsuri care vor genera schimbări și implicit necesitatea adaptării actorilor din sistem la noile realități.

CNFMS este locul unde se analizează și se discută problemele trecutului, soluțiile și alternativele pentru viitor și este locul unde schimbul de experiență între decidenți, spitale, experți și furnizori poate contribui la formarea unei hărți a problemelor și a celor mai potrivite soluții pentru a accelera convergența sistemului nostru de sănătate în direcția celor din țările dezvoltate.

În continuare, obiectivul nostru este mobilizarea cadrelor didactice, a experților și doctoranzilor din sfera farmacoeconomiei, managementului sanitar și sănătății publice.

Pentru a facilita prezența specialiștilor din instituțiile publice și de învățământ, CNFMS va oferi și în acest an posibilitatea participării gratuite a specialiștilor din instituțiile publice centrale implicați în elaborarea și implementarea politicilor de sănătate, contribuind astfel la dezvoltarea lor profesională. Vă așteptăm să contribuiți activ la prezentările și dezbaterile CNFMS 2024.

dr. László Lorenzovici
Președinte CNFMS 2024

gazduire wordpress gazduire magazin online gazduire web wordpress gazduire domeniu gazduire site gazduire web web hosting gazduire web romania hosting romania domenii web inregistrare domenii server vps servere vps gazduire vps reseller gazduire web